بررسی روند ۱۰ ساله تجارت مابین ایران و آذربایجان نشان میدهد که طی مدت مذکور همواره صادرات از ایران به این کشور بیش از واردات بوده و در نتیجه تراز تجاری به نفع ایران رقم خورده است.
طی ۱۰ سال گذشته و در بازه زمانی مابین سالهای ۱۳۸۴ الی ۱۳۹۴ همواره صادرات ایران به آذربایجان بیش از واردات بوده و به همین دلیل نیز تراز تجاری به نفع ایران رقم خورده است که با بروز اثرات تحریم در سالهای پایانی شاهد کاهش شدید صادرات هستیم.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، هر چند واردات در برابر صادرات به این کشور به هیچ وجه قابل قیاس نیست، اما مقایسه قیمت متوسط صادرات و واردات گویای ارزش محصولات وارداتی در برابر محصولات صادراتی است.
علاوه بر این طی ۱۰ ساله گذشته علیرغم افزایش صادرات شاهد روند نزولی قیمت متوسط صادرات در نتیجه تغییر ترکیب کالاهای صادراتی از قبیل پوشاک و کفش با ارزش افزوده بالا در سالهای ابتدایی به مواد اولیهای چون سیمان، سیبزمینی، قیر و غیره هستیم.
همچنین بررسی تغییرات ارزش واردات آذربایجان از کل جهان در ۱۰ سال گذشته، نشانگر روند کمنوسان و صعودی تا سال ۲۰۱۳ و کاهش محدود در دو سال آخر است که تا حدی کاهش واردات از ایران را توجیه میکند، هرچند شدت کاهش واردات از ایران اثرگذاری عوامل غیراقتصادی بر این امر را متحمل میسازد.
ارزش صادرات ایران به آذربایجان در سال ۱۳۸۴ برابر ۳۳۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۵ برابر ۳۲۳ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۶ برابر ۳۵۰ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۷ برابر ۳۶۹ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۸ برابر ۳۷۲ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۹ برابر ۳۷۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۰ برابر ۴۶۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۱ برابر ۴۹۳ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۲ برابر ۴۶۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۳ برابر ۴۲۰ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴ برابر ۲۳۳ میلیون دلار بوده است.
همچنین ارزش واردات از این کشور به ترتیب در سالهای ۱۳۸۴ برابر ۱۶۴ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۵ برابر ۲۸۲ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۶ برابر ۳۲۲ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۷ برابر ۲۴۰ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۸ برابر ۱۷۲ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۹ برابر ۱۱۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۰ برابر ۳۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۱ برابر ۴۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۲ برابر ۳۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۳ برابر ۲۲ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴ برابر ۳۲ میلیون دلار بوده است.
علاوه بر این تراز تجاری در سال ۱۳۸۴ برابر ۱۶۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۵ برابر ۴۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۶ برابر ۲۸ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۷ برابر ۱۲۹ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۸ برابر ۲۰۰ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۹ برابر ۲۶۴ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۰ برابر ۴۲۸ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۱ برابر ۴۴۸ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۲ برابر ۴۳۴ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۳ برابر ۳۹۸ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴ برابر ۲۰۱ میلیون دلار بوده است.
همچنین رشد وضعیت تجاری ایران و آذربایجان در سال ۱۳۸۵ منفی دو درصد، در سال ۱۳۸۶ برابر هشت درصد، ۱۳۸۷ برابر پنج درصد، در سال ۱۳۸۸ برابر یک درصد، در سال ۱۳۸۹ برابر یک درصد، ۱۳۹۰ برابر ۲۴ درصد، در سال ۱۳۹۱، شش درصد، در سال ۱۳۹۲ منفی شش درصد، در سال ۱۳۹۳ منفی ۱۰ درصد و در سال ۱۳۹۴ منفی ۴۴ درصد بوده است.
انتشار گزارشهایی در خصوص کاهش ذخایر نفتی عربستان سعودی باعث افزایش بهای طلای سیاه شد.
به گزارش افکارنیوز، به دنبال انتشار گزارشهایی در خصوص کاهش ذخایر نفتی عربستان سعودی، بهای طلای سیاه امروز (چهارشنبه) با افزایش همراه بود. این درحالیست که به دلیل نبود اطلاعات دقیق تر از این مسئله و همینطور بخاطر احتمال افزایش ذخایر نفتی دیگر تولیدکنندگان نفت، بهای طلای سیاه فقط اندکی افزایش یافت.
بهای نفت خام برنت با 11 سنت افزایش به 53 دلار و 75 سنت در هر بشکه رسید. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت با 15 سنت، افزایش 50 دلار و 97 سنت به ازای هر بشکه معامله شد.
کارشناسان حوزه نفت اعلام کردند افزایش بهای طلای سیاه بخاطر این رخ داده است که عربستان سعودی، بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک، به برخی مشتریان آسیایی خود گفته است قصد دارد از حجم ذخایر نفتی خود در ماه فوریه بکاهد. این درحالیست که تاکنون گزارش جامعی درباره این مسئله منتشر نشده است.
"اداره اطلاعات انرژی آمریکا" روز گذشته اعلام کرد تولید نفت خام آمریکا در سال 2017 با افزایش روزانه 110 هزار بشکه نفت، به 9 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. همچنین ممکن است برخی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به تعهدات خود مبنی بر کاهش سطح تولید پایبند نباشند. عراق، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک قصد دارد صادرات نفت خام خود را در ماه فوریه (ماه آینده میلادی) افزایش دهد.
شرکت خودروسازی تویوتا در پاسخ به تازه ترین توئیت تهدید آمیز دونالد ترامپ رئیس جمهور آینده آمریکا درباره ساخت کارخانه تولید خودرو در «گوان جوائو» مکزیک، با انتشار بیانیه ای نسبت به سخنان وی واکنش نشان داد.
ترامپ تهدید کرده است که اگر تویوتا به غیر از آمریکا در مکزیک کارخانه تولید خودرو ایجاد کند با تعرفه مرزی سنگینی روبرو خواهد شد.
به گزارش ایرنا، همزمان ژاپن اعلام کرده است که این تازه ترین برخورد تهدید آمیز آمریکا با ژاپن پس از فراز و نشیب هایی است که در روابط دو کشور با روی کار آمدن ترامپ شکل گرفته است.
اگرچه ترامپ از ناحیه ای به نام «باجا» در توییت خود یاد کرده اما تویوتا خاطر نشان کرده است که مقصود ترامپ منطقه «گوان جوائو» است.
ترامپ به ساخت خودرو تویوتا کورولا در مکزیک اشاره کرده و آورده است، در صورت انجام این کار مالیات سنگین مرزی برای تویوتا در نظر گرفته خواهد شد.
ترامپ پیشتر نیز شرکت های فورد و جنرال موتورز را مورد تهدید قرار داده و به فورد هشدار داده است به دلیل تولید خودروهای کوچک در مکزیک با ۳۵ درصد تعرفه روبرو خواهد شد.
تویوتا نزدیک به دو سال قبل از ساخت چنین کارخانه ای در مکزیک خبر داده بود و روزنامه ژاپن تودی امروز جمعه گزارش کرده که این کار می تواند باعث ایجاد دو هزار فرصت شغلی شود.
کار تولید کورولا در مکزیک بر اساس این گزارش از سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز می شود و دیگر چنین مدلی در اونتاریو آمریکا تولید نمی شود و بجای آن مدل های دیگری در آمریکا تولید خواهد شد.
شرکت خودروسازی تویوتا در بیانیه امروز خود که روزنامه ژاپن تودی آن را منتشر کرده، تلویحا تهدید ترامپ را رد کرده و آورده است که تولید در مکزیک ارتباطی با تولید در آمریکا ندارد و به دلیل کارخانه جدید در مکزیک تولید در آمریکا کاهش نخواهد یافت.
تویوتا افزوده است: ۲۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در آمریکا و برای ساخت ۱۰ کارخانه تولید خودرو سرمایه گذاری کرده است و ۱۳۶ هزار نیرو و یکهزار و ۵۰۰ معامله گر دارد.
«آکیو تویودا» رئیس تویوتا گفته است که ما فعلا برنامه ای برای انتقال کارخانه نداریم و منتظریم ببینیم دولت ترامپ چه فرصت هایی برای این شرکت ایجاد می کند.
در پی تهدید ترامپ ارزش سهام تویوتا در بازار بورس ژاپن سه درصد کاهش یافت و این کاهش در سایر شرکت های خودروساز ژاپنی نیز مشاهده شد.
خودروسازی فورد هم اعلام کرده که با توجه به شرایط شکل گرفته و تهدیدهای ترامپ برنامه ساخت کارخانه تولید خودروهای کوچک در مکزیک را لغو می کند و بجای آن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار را در آمریکا سرمایه گذاری خواهد کرد.
همه ساله از دو تا سه ماه قبل از شروع سال میلادی ، خودروهای مدل آن سال به بازار عرضه می شوند.
به این مطلب امتیاز دهید
100%0%
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، امسال در ایران هم ساز و کاری فراهم شده تا برخی خودروها با فاصله زودتر و به عنوان مدل ۹۶ عرضه شوند.
خرید خودرو مدل جدیدتر خودروهای داخلی اگر چه در شکل و طراحی تفاوت چندانی برای مصرف کننده ندارد، اما در زمان فروش می تواند کمی به نفع فروشنده خودرو تمام شود. فعلا تنها محصولات اصلی ایران خودرو با مدل 96 پلاک می شوند. فهرست و قیمت این خودروها در ادامه آمده است.